Om mig

Jag tillhör den udda skaran som använder sockar alla dagar på året, även mitt i sommaren…. Mina strumpor är en del av mitt liv. Mitt intresse för strumpor började när jag satt i kassan till ett stort varuhus och där såg hur många olika strumpor som varje dag åkte förbi. Det var strumpor med bilar, blommor, rutor och ränder. Det var inte bara olika mönster på strumporna som hamnade på bandet framför mig, de kom i regnbågens alla färger. 

När jag senare lärde känna en kvinna som jobbade med fotvård, satte intresset för strumpor ny fart. Det finns verkligen strumpor, sådana som man kan köpa i vilket varuhus som helst också finns det strumpor som kan hjälpa en. Jag hade tidigare ingen aning om att det fanns speciella strumpor för diabetiker till exempel. Jag kunde helt ärligt inte något om diabetes. Och stödstrumpor trodde jag var till för gamla tanter. Men jag hade fel. 

Nu använder jag själv både stödstrumpor, tåstrumpor och strumpor gjorda av olika material beroende på vad jag ska göra under dagen och vilken årstid det är. På sommaren passar det till exempel perfekt  med strumpor gjorda av bambu, helt utan skaft. På vintern när golven är kalla sätter jag på mig diabetessockarna som värmer tack vare den tjocka sulan under foten. När jag tränar använder jag helst tåstrumpor eftersom det aktiverar flera muskler, oavsett vad jag tränar. 

Linda J T